Україна готова до захисту на випадок, якщо "Захід-2021" виявиться прикриттям до вторгнення, - МЗС

Найбільшу тривогу у громадськості викликає той факт, що удар агресора може відбутись з території Білорусі, набагато менш захищено ділянки кордону України, ніж російська, і мінімальна відстань ударного угруповання від Києва може складаи=ти близько 100 км

Спільні російсько-білоруські навчання "Захід 2021", які відбуваються поблизу кордону України, несуть потенційну небезпеку та є проявом постійної загрози з боку країни-агресора. Україна це враховує, тож в разі потреби використовуватимуться будь-які інструменти, щоб відповісти. Про це заявила заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на віртуальній дискусії "Крим - дорога до деокупації", зазначають Патріоти України.

"Захід-2021" - це спільні військові навчання Росії і Білорусі. Будь-які подібні навчання, які проводяться поблизу кордонів України, мають потенційну небезпеку. І це стосується не лише військових навчань, це – постійна загроза, яку ми відчуваємо. Це те, що ми маємо усвідомлювати та координувати, зокрема, в межах Кримської платформи", - сказала Джапарова.

Вона також наголосила, що армія України не є у тому стані, в якому вона була у 2014 році, вона набагато більш спроможна сьогодні. За її словами, військо України здатне на відповідь у випадку реальної небезпеки.

Заступниця очільника МЗС також назвала великою небезпекою спільні кілометри кордону з Росією і Білоруссю, враховуючи сьогоднішні рішення Лукашенка і Путіна проводити спільну макроекономічну політику, спільну політику в обороні та на ринку нафти й газу.

"Ці процеси відбуваються поряд з Україною. Оскільки ми маємо 2 тисячі кілометрів кордону з Росією і більше тисячі кілометрів – з Білоруссю, - для нас це велика небезпека просто на наших кордонах. Безумовно, ми будемо використовувати будь-які інструменти, щоб відповісти на таку небезпеку", - додала вона.

Нагадаємо, 10 вересня Росія і Білорусь почали масштабні військові навчання "Захід-2021" за участю близько 200 тис. військовослужбовців.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...