Україна готує контрнаступ у найближчі тижні, - Держдеп США

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що Україна готує контрнаступ у найближчі тижні. Він також закликав уважно стежити за його розвитком. Про це він повідомив під час інтервʼю журналісту Fox News Бену Голлу, яке оприлюднили на сайті Держдепу, передають Патріоти України.

На запитання щодо того, що ситуація на полі бою в Україні, здається, зайшла в глухий кут, держсекретар США наголосив, що плани РФ вже зазнали поразки і закликав уважно слідкувати за розвитком майбутнього контрнаступу України.

"Росія вже зазнала поразки в тому плані, що їхні початкові наміри стерти Україну з мапи, підкорити її Росії, знищити її як незалежну державу. Це провалилось і не матиме успіху. Нам відомо, що українці планують контрнаступ у наступні тижні. Давайте подивимось, що буде. Зрештою, їхній успіх на полі бою – найкращий і, можливо, найшвидший шлях до перемовин, що забезпечать справедливий та стійкий мир", – зауважив Блінкен.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...