Україна готується до випробування КАБів власного виробництва, - командування Повітряних сил ЗСУ

Повномасштабна війна в Україні триває, і скоро Повітряні сили Збройних сил України почнуть випробовувати керовані авіабомби вітчизняного виробництва. Випробування вітчизняних КАБів стартують за кілька тижнів. Інформацією про це поділився керівник авіації командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов під час інтерв’ю проекту "Радіо Свобода" під назвою "Донбас Реалії", передають Патріоти України.

"У нас зараз йдуть також роботи з переобладнання і створенню своїх коригованих авіабомб на базі звичайних вільнопадних. Там є конструктивні деякі нюанси, треба підібрати крило, GPS-модуль, а також модуль управління. Через декілька тижнів ми маємо розпочати перші випробування перших партій таких бомб, вже українських", - поділився співбесідник.

Голубцов додав, що зараз українські Повітряні сили використовують КАБи, які були вироблені на Заході - йдеться про GBU-62 та GBU-39.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...