Україна із союзниками могла б розчавити РФ: Майор Гетьман пояснив, чому цього не відбувається

Військово-економічний потенціал західних країн, що є союзниками України, набагато перевищує потенціал країни-агресора Росії, тому антипутінська коаліція могла б розчавити РФ. Але на Заході досі не усвідомили, що путінська Росія швидко мілітаризується й посилюється і побороти її необхідно якнайшвидше. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

"Я не можу сказати, що наші західні партнери цього не бачать. Просто їм не хочеться вірити в те, що сформувалася вісь зла – Росія, Іран, Північна Корея – і її треба нищити", – зауважив він.

Ветеран війни порівняв економічну міць кількох західних країн з міццю Росії. "ВВП Росії нижчий за ВВП однієї європейської країни – Італії. Нижчий, аніж у Німеччині, аніж у Франції, аніж у Британії. Бюджет Пентагону втричі більший, ніж бюджет усієї РФ". Проте "виникає досить дивна ситуація", коли військова допомога Україні, яка сьогодні стримує агресора, надто мала, це "крихти зі столу", наголосив він.

У цьому контексті Гетьман розповів, скільки військових сил та засобів використав Захід задля повалення режиму Саддама Хусейна в Іраку.

"Коли намагалися звільнити Ірак від Саддама Хусейна, були задіяні війська коаліції і такі самі танки Abrams, які передали нам. Їх було 4000, а також 4000 броньованих машин Bradley. Нам передали 31 танк Abrams, тобто танковий батальйон. По території, яку зайняв Хусейн, а це набагато менше, ніж наша лінія фронту, було випущено 280 ракет Tomahawk. І тоді Хусейна вдалося перемогти дуже швидко. Це відповідь на запитання, чому в нас такий повільний наступ", – наголосив він.

Гетьман звернув увагу на те, що західні партнери України досі вагаються щодо передачі нашій армії далекобійної зброї, зокрема ракет ATACMS дальністю 300 км, у той час як Росія отримає від Ірану ракети малої дальності, що долають відстань у 700 км.

"Усі такі вагання дають Росії час для переведення економіки на військові рейки. Вже зараз у них є можливість виробити щонайменше три ядерні бомби. Вони вже виробляють новітні гіперзвукові ракети тощо. Те саме стосується і Північної Кореї, яка вже запустила ракету в космос", – наголосив він і закликав розпочати активну боротьбу із цією "віссю зла" вже зараз, допоки вона не стала критично потужною.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...