Україна має бути готова: Генерал ЗСУ попередив про можливість "кривавої бійні" на Донбасі

Українцям потрібно підготуватися, і в момент найбільшої слабкості Росії, якщо буде необхідність, рішуче відновлювати свої кордони і суверенітет.

Ігор Романенко. Фото: 112 Україна.

ЗСУ можуть за короткий проміжок часу дійти до україно-російського кордону на Донбасі, проте, після цього почнеться кривава війна. Про це заявив генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

За його словами, наслідки подібного протистояння спрогнозувати важко. Він підкреслив: «Висловлювання щодо того, що звільнити Донбас військовим шляхом можливо за добу - дещо ризиковане і перебільшене. На мою думку, добре підготувавшись, за кілька тижнів це може і можна буде вирішити».
У той же час, на думку Романенка, враховуючи політичний перехідний період в Україні, поки подібне навряд чи станеться: «Я підтримую Наєва в тому, що це можливо зробити, хоча і не за такий короткий термін, але що далі? На початку війни на сході України в 2014 році ще не було російських військ, а зараз на кордоні розміщено 80 тис. російських військових, а безпосередньо на окупованих територіях знаходиться 13 тис. військових РФ. Під керівництвом російських кадрових офіцерів знаходяться два армійські корпуси на території невизнаних «Л / ДНР».
При цьому він нагадав, що в ОРДЛО знаходиться велика кількість військової техніки і біля українського кордону розташована російська ракетна бригада, дивізіон якої знаходиться настільки близько, що цілком може накрити ракетами українську столицю. Романенко зазначив: «Якщо це буде відбуватися, то потім буде кривава бійня, результати якої важко до кінця спрогнозувати. Однак ми розуміємо, що військової переваги у Росії більше».
Також, генерал додав, що військового розв'язання конфлікту виключати не варто: «Зараз нам потрібно взяти мирну паузу, щоб провести дієві реформи, перш за все економічні, і всі інші, щоб ми були готові до можливого вирішення цього питання військовим способом. Треба планувати і військовий сценарій, як росіяни багато років готувалися до анексії Криму. Нам потрібно підготуватися, і в момент найбільшої слабкості Росії, якщо буде необхідність, рішуче відновлювати свої кордони і суверенітет».

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...