Україна має докази причетності керівництва РФ до підриву дамби Каховської ГЕС, - ГУР Міноборони

Головне управління розвідки України має докази причетності вищого керівництва Російської Федерації до підриву дамби на Каховській ГЕС. Повідомлення про мінування об'єкту були ще минулого року. Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив, що підрив дамби на Каховській ГЕС - жахливий терористичний акт, і персональну відповідальність за це несе очільник рашистського режиму, його поплічники та всі інші причетні, передають Патріоти України.

"Якщо говорити про доказову базу - вона є, і продовжує збиратись. Є маса прямих і непрямих свідчень того, що за цілеспрямованим знищенням дамби і Каховської ГЕС стоїть не просто Росія, а її військово-політичне керівництво та офіційні війська загарбників", - заявив він в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що українська влада на весь світ повідомляла про те, що рашисти мінують ГЕС та дамбу, ще минулого року. "Те що за тиждень до цього до нормативно-правової бази РФ були внесені зміни щодо того, що наслідки техногенних катастроф внаслідок воєнних дій не будуть розслідувати про це також може свідчити", - додав представник розвідки.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...