Україна має перемогти в війні! Конгресмени США вимагають надати Україні винищувачі і протикорабельні ракети

Понад 30 конгресменів вимагають від адміністрації Байдена збільшити поставки зброї для ЗСУ, в тому числі включити ракети класу "земля - повітря" великої дальності, винищувачі і протикорабельні ракети. Відповідний лист є у розпорядженні CNN, передають Патріоти України.

Запит законодавців також включає ракети Javelin, запаси яких в Україні закінчуються, а також безпілотники великої дальності дії, щоб Україна могла "краще переривати російські лінії постачання і протистояти російському оточенню", зокрема під час боїв на Донбасі.

"Ми визнаємо, що США та союзники вже надали суттєву військову допомогу у відповідь на російське вторгнення, в тому числі частину з 13,6 мільярда доларів. Проте українцям зрозуміло, що треба зробити більше, щоб виграти цю війну", - йдеться у тексті звернення.

Конгресмени звертають увагу, що Україні не вистачає винищувачів: "В Україні більш як достатньо пілотів, навчених керувати додатковими літаками, якщо вони будуть надані".

"Винищувачі також дозволили б українським силам забезпечити більш адекватний захист районів, таких як Харків і Маріуполь, де в результаті російських атак сталися багаточисельні жертви серед цивільного населення", - вказують автори листа.

Здатні виконувати завдання різного типу: ЗСУ отримають новітні ударні дрони з вогнепальною зброєю на борту

вівторок, 7 травень 2024, 6:30

Сполучені Штати Америки передадуть Україні передові ударні дрони з вогнепальною зброєю на борту виробництва Feloni Aero. Компанія вже оголосила про запуск новітньої лінійки безпілотників для зміцнення обороноздатності України. Йдеться про дрони Felon 1...

Не так швидко як данці? Нідерланди озвучили термін, коли почнуть передавати Україні свої F-16

вівторок, 7 травень 2024, 6:15

Нідерланди планують почати передачу винищувачів F-16 Україні з осені. Це станеться слідом за Данією. Про це повідомила глава Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час брифінгу у Вільнюсі в понеділок, 6 травня, передає Delfi.