Україна має план "Б", якщо не буде допомоги: У Зеленського розповіли, як ЗСУ отримають зброю

Український уряд знає, що робити, якщо західні партнери не нададуть зброю та боєприпаси у потрібному обсязі. Для цього планують потужно інвестувати у виробництво власної зброї, при чому діятимуть у співпраці з іноземними компаніями. Про те, що робитиме Україна в умовах зменшення зовнішньої підтримки, розповів радник голови офісу президента (ОП) Михайло Подоляк у інтерв'ю порталу "24 канал", передають Патріоти України.

Подоляк відповів на питання журналістів, які нагадали, що міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба заявив про наявність в України лише плану "А" щодо зброї від Заходу. Зі слів дипломата, урядовці покладаються виключно на отримання пакетів зовнішньої допомоги і він над цим посилено працює. У коментарі радника голови ОП пролунало, що президент Зеленський бачить ширшу перспективу щодо цієї проблеми і тому має план "Б".

Політик нагадав, що протягом останніх тижнів європейці у кілька разів збільшили обсяги допомоги. Зокрема, якщо раніше це були пакети в сотні мільйонів євро, то тепер ідеться про мільярди. Партнери намагаються надати Україні найнеобхідніші речі для протистояння з РФ:

  • системи ППО та ракети до них;
  • далекобійні ракети;
  • артилерійські снаряди;
  • авіацію;
  • дрони;
  • системи РЕБ.

Однак з'ясувалось, що у Європи немає цієї зброї на складах і її потрібно виготовити. Тому план "Б" почали реалізовувати вже зараз, пояснив посадовець. Суть цього плану — отримання ліцензій на випуск вітчизняної зброї за західними технологіями. Задля цього у сферу військово-промислового комплексу спрямують інвестиції і будуть співпрацювати з закордонними виробниками.

"Є суттєве збільшення дронових і ракетно-снарядних виробництв. Є потреба доінвестувати у виробництво засобів радіоелектронного контролю. Є потреба отримати ліцензії, які дозволять ремонтувати бронетехніку на території України", — продовжив він. Ще одна перевага плану "Б" — заміна старої радянської зброї на сучасну західну, яка "синергована з такими самими аналогами наших партнерів за українською коаліцією", — заявив Михайло Подоляк.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...