"Україна має повне право": Тука пояснив, чому ЗСУ повинні атакувати Росію на її території

Україна повинна завдати превентивного удару по Росії. ЗСУ мають можливості завдати шкоди військовій інфраструктурі країни-окупанта. Про це в чаті на Главреді заявив колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, колишній голова Луганської ВЦА Георгій Тука, передають Патріоти України.

"Диверсійні акції на території РФ вже повинні проходити, по-моєму. А що стосується застосування ЗСУ, то, з моєї точки зору, по-перше, Україна має повне юридичне право, по-друге, має повне моральне право, а, по-третє, має можливість завдати ударів по об'єктах військової інфраструктури на території і Росії і Білорусі",- зазначив Тука.

Те, що Україна досі не завдала превентивного удару по РФ і Білорусі викликає у нього подив. "Я не розумію, чому досі ми не завдали таких превентивних ударів (авіаційних, артилерійських) по російських і білоруських об'єктах військової інфраструктури, які використовують росіяни для нанесення ракетно-бомбових ударів по Україні. У нас є можливості зруйнувати аеропорти, нафтоперегінні заводи на території Білорусі, залізничні вузли",- зазначив експерт.

Також він пояснив, чому досі не завдано удару по Кримському мосту, який має величезне символічне значення для Росії.

"Переважна більшість наших громадян не розуміють рівень захисту цієї споруди. Коли я працював у Міністерстві, отримував розвідувальну інформацію: усвідомлюючи значення цього мосту, росіяни застосували неймовірні заходи безпеки. Це стосується і систем ППО, розгорнутих навколо цієї споруди, а це означає, що нанести ракетно-бомбовий удар з повітря вкрай складно. Єдиний спосіб, як мені говорили військовослужбовці, це масове використання дронів-камікадзе. Умовно кажучи, потрібно одночасно запустити 200 дронів-камікадзе", - пояснив Тука.

За його словами, Росія готується до таких дій з боку України, тому там розгорнута колосальна система захисту із застосуванням не тільки великої кількості особового складу, а й технічних засобів.

ЗСУ успішно полюють на російські "Буки": Стало відомо, скільки противник втратив за місяць

неділя, 5 травень 2024, 10:56

Українські захисники розпочали своєрідне полювання на російські зенітні комплекси "Бук". Лише за останній місяць бійцям Сил оборони вдалося знищити щонайменше шість комплексів цього типу, тож окупанти втрачають на фронті більше систем ППО, ніж можуть в...

Новий злочин ворога, ще й на Великдень: Окупанти вгатили по Одещині "Іскандером" - є пошкодження та потерпілі

неділя, 5 травень 2024, 10:54

Окупаційні війська Росії протягом минулої доби здійснили ракетний удар по Одещині крилатими ракетами, імовірно "Іскандер-К". Про це повідомили Сили оборони півдня, передають Патріоти України. Відомо, що внаслідок удару поранено чотири особи, пошкодже...