"Україна має приєднатися до НАТО якомога швидше, але… ": Воллес назвав головну умову

Україна має вступити до НАТО "якнайшвидше", адже вона на це заслуговує і вже зробила деякі необхідні для вступу кроки. Однак до завершення війни з Росією це неможливо, адже інакше подібне розширення Альянсу означало б "імпорт війни до НАТО". Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час саміту НАТО в литовському Вільнюсі, повідомляє CNN, передають Патріоти України.

Водночас глава британського оборонного відомства зазначив, що держави-члени Альянсу докладатимуть зусиль для того, щоб Росія "зазнала невдачі у своєму незаконному вторгненні в Україну".

У коментарі CNN Воллес заявив, що Україна має вступити до НАТО "якнайшвидше", проте лише після того, як російська агресія припиниться. Він висловив згоду з позицією президента США Джо Байдена, що приєднання України до Північноатлантичного альянсу до перемоги у війні з Росією неможливе.

"Я повністю згоден зі Сполученими Штатами в тому, що у нас не може бути нового члена у розпал конфлікту. Це просто імпортувало б війну в Альянс", – сказав Воллес.

Глава оборонного відомства Британії підкреслив, що держави-члени НАТО повинні "працювати разом, щоб переконатися, що Росія зазнає невдачі у своєму незаконному вторгненні в Україну", перш ніж схвалити приєднання України до Альянсу.

Водночас підготовку до розширення НАТО за рахунок України слід розпочинати вже зараз, щоб на момент закінчення війни Альянс був готовий прийняти нашу країну як повноправного члена.

"З огляду на те, що ми проводимо політику відкритих дверей, важливо заявити, що ми вважаємо, що Україна дійсно увійде до НАТО", – зауважив Воллес.

Він також зазначив, що Україна вже дещо зробила для подальшого приєднання до Альянсу. Зокрема, Воллес вважає успішними кроки України у напрямку посилення своїх збройних сил та викорінення корупції. "Коли цей конфлікт закінчиться, ми маємо бути готові якнайшвидше ввести Україну в НАТО", – сказав Воллес.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...