"Україна має віддати території": Ексочільник МЗС Румунії зробив скандальну заяву у стилі пропаганди Кремля

Колишній комуніст й інформатор румунських спецслужб Андрій Марга оскандалився заявою про те, що наша країна знаходиться в "неприродних кордонах", передають Патріоти України.

За його словами на презентації книги "Доля демократії" в місті Алба-Юлія, Україні слід передати західні землі Угорщині, Румунії та Польщі, а Росії - Донбас і Крим, повідомляє Digi24.

"Ми знаходимося в абсолютно особливій ситуації. Я з усією відповідальністю кажу, що Україна знаходиться в неприродних кордонах. Вона має поступитися Закарпаттям Угорщині, Галичині — Польщі, Румунії — Буковині і Росії — Донбас і Крим. Це території інших країн, інакше будуть конфлікти", - заявив Марга.

Відповідаючи на питання про повномасштабну війну в Україні, колишній чиновник сказав, що питання потрібно вирішувати в діалозі з США, Росією, Німеччиною і Китаєм.

"У нас немає секретних документів, які призвели до ситуації в Україні. Поки не буде досягнуто згоди, миру в Європі не буде, демократія постраждає. Я за політичний реалізм, у наддержав США, Китаю, Росії і Євросоюзу має бути розуміння нової структури безпеки в Європі і світі", — заявив Андрій Марга.На його думку, Румунії "нічого робити" у війні Росії з Україною.

"У Румунії є всі ресурси, щоб не постраждати від енергетичної кризи", — заявив колишній міністр. Марга критично відгукнувся про демократію в Україні.

"Там ще далеко до демократії. Зараз (в Україні) заборонені партії, телебачення знаходиться під контролем. Країна, з якої більшість людей їде з грошима, не може бути ні демократичною, ні розвиненою", - поділився він думкою.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...