Україна матиме ліквідний "обмінний фонд"? ДБР відкрило провадження по держзраді Медведчука і Козака

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження про державну зраду нардепів від ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака. Відповідну заяву опублікував депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі, зазначають Патріоти України.

Інформацію про кримінальну справу він отримав від Генпрокуратури України у відповідь на заяву "про вчинення дій Медведчуком і Козаком, що підпадають під статтю 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада)".

Гончаренко зазначив, що його заяву долучили до матеріалів кримінального провадження, яке вже ведеться ДБР.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом відповідно до рішення РНБО, ухваленого на кілька годин раніше, ввів санкції щодо соратника Медведчука Козака і низки його компаній.

Під обмеження потрапило кілька телеканалів, що формально належали Козаку. Серед них – три загальнодержавні канали "112 Україна", NewsOne і ZIK.

Підставою для введення санкцій стала інформація СБУ про причетність Козака до фінансування тероризму. У телеканалів відібрали частоти, на яких вони мовили.

19 лютого, згідно з рішенням РНБО, під санкції потрапили ще 19 компаній і 8 фізичних осіб, серед яких – цивільна дружина Козака, а також сам лідер ОПЗЖ Медведчук і його дружина Марченко. Підстава – та сама: фінансування тероризму. Активи подружжя було заблоковано.

Держава також через суд повернула під свій контроль частину нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок", яким заволоділи особи, пов'язані з Медведчуком.


Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...