Україна могла отримати ПДЧ в НАТО: Дипломат розкрив гучні подробиці

В України був шанс отримати План дій щодо членства в НАТО - про це заявив дипломат Олександр Чалий у програмі "Реальна політика з Євгенієм Кисельовим" на телеканалі "Україна 24", зазначають Патріоти України.

"У нас був єдиний момент, вікно можливостей, це відразу після Помаранчевої революції, початок 2005 року. Якби ми тоді чітко заявили, що ми хочемо ПДЧ, ми б могли його отримати. Однак НАТО і його керівники переконали керівництво України, перш за все міністра закордонних справ, що треба почекати, і зробімо це через рік-два. На той момент Російська Федерація ще не розглядала НАТО як таку червону лінію. А у 2008 році, я при цьому був присутній у Бухаресті (на саміті НАТО - ред.), я був радником президента Ющенка, і якраз ми зробили все можливе і неможливе, щоб отримати ПДЧ, це був момент істини для наших відносин", — сказав він.

Чалий пояснив, чому ПДЧ так і не дали. "Однак коли сталося те, що сталося, і "формула Бухареста" була така, якою ми її отримали, це був певний успіх. Вперше було чітко заявлено, що Україна стане членом НАТО. Але нам у ПДЧ було відмовлено. І тоді відразу з ініціативи Меркель відбулася зустріч з Ющенком, і він її запитав, чому вона була проти. І у неї була конкретна відповідь: пане президенте, до тих пір, поки ваше членство в НАТО буде більшою мірою загрожувати нашій безпеці, ніж ваше нечленство, до тих пір я стоятиму на захисті національних інтересів. На цей час нічого не змінилося", — сказав він.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...