Україна може перемогти РФ і повернути Крим, але є кілька проблем, - екскомандувач армією США в Європі

Україна може перемогти країну-агресорку РФ на полі бою і повернути усі свої території, включно з окупованим Кримом. Але українським військовим доведеться стикнутися з низкою проблем. Росія зганяє на війну своїх мобілізованих, а захисникам України доведеться на ходу освоювати багато нової зброї. Таку думку висловив колишній командувач армією США в Європі Марк Хертлінг в інтерв'ю Wiener Zeitung, передають Патріоти України.

"Так, Україна може виграти цю війну. Звичайно, президенту Володимиру Зеленському та українському народу вирішувати, що вважати перемогою. Однак, як сторонній спостерігач, я визначаю перемогу як відвоювання всіх окупованих територій, враховуючи Крим", – зазначає Хертлінг.

Він назвав низку проблем, з якими може стикнутися українська армія на шляху до перемоги. Зокрема, російські окупанти намагатимуться зміцнити свій потенціал за рахунок мобілізованих росіян. У той же час українським військовим доведеться одночасно інтегрувати багато нових систем озброєння, з якими вони не знайомі. Проте українські воїни виявилися дуже здатними до цього, зазначає Хертлінг.

Він зазначає, що ще одним викликом для обох сторін стане втома військових. Також генерал у відставці впевнений, що незабаром можуть відбутися наступальні операції України на південному сході та дрібніші тактичні сутички з окупантами на Донбасі, щоб відвоювати території.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...