Україна може святкувати перемогу над РФ навесні: Генерал Марченко розповів, за якої умови

Україна може завершити війну з Росією і здобути перемогу вже навесні майбутнього року, вийшовши на кордони 1991-го. Про це в інтерв'ю порталу "РБК-Україна" розповів генерал-майор ВСУ і керівник оборони Миколаєва Дмитро Марченко, передають Патріоти України.

"Я б не хотів братися за прогнози. Але якщо у нас буде потрібна кількість озброєння ‒ яке нам було обіцяно, яке нам необхідно, то, думаю, навесні наступного року ми будемо святкувати перемогу", ‒ сказав він.

За словами Марченка, точку неповернення Україна вже пройшла після військових злочинів російських окупантів в Ірпені та Бучі. Тому говорити про будь-які переговори з Кремлем і про здачу офіційним Києвом будь-якої території категорично не можна.

"Якщо ми це зробимо, то ми цю війну просто перекладемо на плечі наших дітей. Якщо ми залишимо ворогові хоча б шматок землі, він повернеться додому, зробить певні висновки і через шість або вісім років нападе знову. Тому нам потрібно відстояти всю територію, нам потрібно брати під контроль всі кордони України і не залишати їм жодного клаптика нашої землі", ‒ підсумував він.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...