У Кремлі радо потирають руки. Україна може відновити подачу води до окупованого Криму: Бабін поділився інсайдом

Юрист-міжнародник, експредставник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін припустив, що на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради з прав людини, яке відбудеться поблизу адміністративного кордону Криму, може бути ухвалене рішення про відновлення водопостачання анексованого півострова, передають Патріоти України.

"Не треба мати великого розуму, щоб зрозуміти, навіщо це", – зауважив він. За його словами, виїзне засідання підтверджене "кількома джерелами". Зокрема відомо, що члени Комітету відвідають дамбу на Північно-Кримському каналі.

У цьому контексті Бабін вказав на парадокс. "Комітет з прав людини – не Комітет з питань агрополітики, не з питань екології, не з питань національної безпеки – раптово їде в Херсон і раптово відвідує дамбу на Північно-Кримському каналі. Не СІЗО, не інтернат, не тубдиспансер або щось іще, пов'язане з правами людини, а дамбу".

Виходячи з цього, він припустив, що "нам скажуть, що у Криму хтось страждає, що давайте дамо воду, тому що "це ж наші люди", і скажуть, що натомість росіяни пропонують на обмін 3, 5 або 7 кримських татар".

За словами Бабіна, окупаційна влада не раз намагалася підкупити українських чиновників, пропонуючи їм "божевільні гроші" за відкриття Північно-Кримського каналу. "За часів попереднього президента називалася сума в сотню мільйонів доларів. Зрозуміло, неофіційні виплати. Зараз ці суми, звісно ж, зросли", – сказав він.

Водночас, як переконаний експостпред, катастрофічна нестача води у Криму може стати підставою для його деокупації. Щоб запобігти "недержавницькій поведінці" українських чиновників, яким окупанти можуть знову пропонувати чималі хабарі, Бабін закликав журналістів і всіх небайдужих до долі Криму відстежувати кожен їхній крок. "Розголос зупиняє всі ці шахрайські схеми", – наголосив він.

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...

Ворога чекає лише смерть: Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні (відео)

четвер, 2 травень 2024, 11:27

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав відео знищення росіян на фронті в Україні, передають Патріоти України. Відео знищення ворога показав командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. "Невпинна бойова робота Сил оборони України - вор...