Україна може вийти на міжнародно визнані кордони цього року, але війна зупиниться тільки з "парасолею" НАТО, - Світан

Коли Україна вийде на свої кордони - це не означатиме завершення війни, для цього потрібен вступ до НАТО та ядерна зброя. Про це в ефірі "Еспресо" розповів військовий експерт Роман Світан, передають Патріоти України.

"Є два етапи війни. Перший - вихід на кордон 1991 року. Нам треба для наступу певна кількість сил та засобів. Людських, фінансових, економічних зусиль. Цей етап війни ми можемо завершити цьогоріч, якщо залишиться така ж динаміка постачання зброї. Але війна у цьому випадку не закінчиться, вона закінчиться лише, якщо ми до виходу на кордони уже будемо в НАТО", - сказав він.

На думку Світана, тільки "парасолька" НАТО нас зможе прикрити. "Якщо НАТО нас прийме, то війна одразу закінчиться. Або НАТО, або нам ще доведеться воювати ще років 10, поки РФ буде розпадатися. Вони будуть битися об наш фронт, яким стане кордон і доведеться стримувати цю навалу. Сам по собі вступ до НАТО також нестійкий, обов'язково треба повертати ядерний статус. Або відновлювати виробництво ядерної зброї, або при вступі в НАТО розміщувати у себе близько 100 боєголовок та керувати ними", - вважає експерт.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...