Україна може вже за кілька місяців вирішити проблему атак дронів-камікадзе "Шахед": Експерт розповів про новий метод

Україна може вже за кілька місяців вирішити проблему атак дронів-камікадзе "Шахед". У цьому допоможуть нові дрони-перехоплювачі Sting. Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна заявив експерт з авіації Анатолій Храпчинський, передають Патріоти України.

За його словами, раніше активно порушувалося питання, чому російські розвідувальні дрони можуть залітати настільки вглиб території України.

"Зараз ми бачимо активну роботу наших ударних безпілотників, які перехоплюють такі повітряні цілі. Тому зрозуміло, що за кілька місяців ми побачимо вирішення проблеми ударних дронів "Шахед" за рахунок перехоплення таких засобів ураження", - зазначив Храпчинський.

Він уточнив, що слід пам'ятати про спроби Росії знайти нові рішення для того, щоб ускладнити роботу сил протиповітряної оборони України. "Водночас поки рано розкривати деталі щодо Sting. Я відношуся до виробників, які припускають, що є певні дані, які можуть розкрити технологію або тактику використання", - додав експерт.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...