Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії, - прем'єр-міністр

Українським захисникам вже найближчими днями нададуть артилерійські снаряди, які закупили у рамках чеської ініціативи. Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала, повідомляють Патріоти України з посиланням на Barron's.

Він розповів, що п'ятнадцять країн Євросоюзу та НАТО зібрали на снаряди для України вже понад 1,6 мільярда євро. "Перші десятки тисяч 155-міліметрових боєприпасів будуть поставлені в червні. Україна може очікувати першу партію найближчими днями", - зазначив Фіала.

Прем'єр також уточнив, що від початку повномасштабної війни Україна отримала від союзників 918 одиниць важкої техніки, майже 21 мільйон боєприпасів середнього калібру та 1,7 мільйона боєприпасів та ракет великого калібру.

Ініціатива Чехії

Варто зауважити, що президент Чехії Петр Павел запропонував придбати артилерійські снаряди для України у третіх країн після того, як ЄС не виконав свою обіцянку передати українським захисникам мільйон снарядів за рік.

Після цього союзники України почали виділяти кошти на закупівлю снарядів. Спочатку у Києві очікували, що боєприпаси почнуть постачати у квітні, але цього так і не сталося.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...