"Україна не має посла в "Республіці Сербській": У МЗС відреагували на скандальну заяву президента Додіка

Василь Кирилич. Фото: Українська правда.

У Міністерстві закордонних справ відреагували на неоднозначну заяву лідера так званої Республіки Сербської Мілорада Додіка, який зазначив, що посол України в Хорватії "небажана особа" у його нібито державі. Так званий президент видав таку фразу, щоб догодити диктатору Володимиру Путіну, оскільки його сербська квазіреспубліка є сателітом РФ. Позицію України озвучив речник МЗС Олег Ніколенко на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

Він зауважив, що подібна новина від такого специфічного політика не заслуговує на жодну увагу, але, на жаль, може спричинити небажані міжнародні наслідки. "В України немає посла в т.зв. "Республіці Сербській". Василь Кирилич акредитований послом у Боснії та Герцеговині з резиденцією у Загребі. Згідно з Конституцією Боснії та Герцеговини, повноваження в галузі зовнішньої політики – у винятковій компетенції Президії останньої", – підкреслив дипломат.

Ніколенко підкреслив, що Додік не має повноважень ухвалювати подібні рішення, а його заяву варто розглядати виключно як безглузду спробу виправдати свої популістські рішення на догоду Кремлю.

Зазначимо, що Мілорад Додік напередодні виступив із панегіриком на адресу кремлівського тирана Володимира Путіна та закликом нагородити його найвищою нагородою Республіки Сербської. На це відреагував посол України у Загребі Василь Кирилич, назвавши цей виступ "нагородою від терориста терористу".

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...