Україна не обговорюватиме заморожений конфлікт і здачу територій: У Зеленського озвучили червону лінію

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк укотре заявив, що Україна не погодиться на жодні компроміси щодо власної територіальної цінності. Він стверджує, що переговори з Росією розпочнуться тоді, коли Кремль тверезо оцінить ситуацію на фронті. При цьому світ має наполягати на суверенності держави, яка понад три місяці страждає від агресії окупантів, передають Патріоти України.

Про це він написав на своєму Telegram-каналі. Подоляк зізнався, що деякі світові лідери "втомилися" від війни, тому пропонують Києву шукати компроміси.

"Ми не торгуємо своїми громадянами, територіями чи суверенітетом. Це чітка червона лінія", – підкреслив радник ОПУ. Він зазначив, що чергова угоду, по типу "Мінська-3", лише відтягне нову хвилю агресії і не дасть Україні жодних гарантій у майбутньому.

"Будь-яка війна завершується за столом переговорів, і ця не буде винятком. Але переговори стануть можливими лише тоді, коли сторони будуть готові домовлятися. Для цього Росії потрібно почати тверезо оцінювати ситуацію. Навряд чи заяви про поступки, збереження обличчя чи заморожування конфлікту цьому сприятимуть", – зазначив Подоляк.

На його думку, тривала окупація частини території призведе до того, що мільйони біженців, які зараз перебувають за кордоном, не зможуть повернутися додому. Це значно вплине на економіку держави. "Ніхто у світі не зацікавлений у тривалій війні. Ніхто не зацікавлений у продовольчій кризі. Але сьогодні найкоротший шлях до завершення війни – зброя, санкції та фінансова допомога Україні", – підсумував радник ОПУ.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...