Україна не отримає? "Є великий інтерес": У Німеччині заявили, що Бундесвер зацікавлений, щоб Patriot залишалися в системі НАТО

Бундесвер зацікавлений, щоб всі німецькі системи протиповітряної оборони Patriot, де б вони не були розташовані, залишалися в інтегрованій системі НАТО. Йдеться, зокрема, і про ті ЗРК, які Німеччина запропонувала Польщі для захисту її повітряного простору. Про це заявив представник Міноборони Арно Коллац на брифінгу в Берліні 28 листопада, передають Патріоти України.

"Є великий інтерес у тому, щоби ці системи (Patriot – Ред.) залишалися в системі НАТО", - наголосив Коллац. Він зазначив, що глава Міністерства оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт уже дала зрозуміти, що системи Patriot є інтегрованою невіддільною частиною захисту НАТО, що це – внесок ФРН у систему ППО альянсу, і що Німеччина має вирішувати, як їй виконувати зобов’язання щодо запровадження найближчими роками сил швидкого реагування. Коллац наголосив, що Німеччина потребує цих систем також для того, щоби мати можливість виконати свої зобов’язання перед партнерами.

Водночас він підкреслив, що Німеччина, запропонувавши Польщі допомогу, хоче допомогти союзнику захистити свій повітряний простір від зовнішніх загроз – як системами Patriot, так і посиленим повітряним патрулюванням. "Обидві пропозиції залишаються у силі", - зазначив представник Міноборони Німеччини.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...