Україна не отримає одну з обіцяних систем Patriot: Що сталось

Нідерландам довелося відмовитися від планів спільно зі ще однією країною надати Україні додатковий ЗРК Patriot, адже один із союзників відмовився від участі в постачанні. Про це повідомляє NLTimes, передають Патріоти України.

Вперше про свій намір поставити Україні систему Patriot міністерство оборони Нідерландів оголосило наприкінці травня цього року. Тоді повідомлялося, що в Нідерландів уже готові основні компоненти, а решту мали постачати інші країни.

Місяцем пізніше Нідерланди оголосили, що вдалося знайти ще одну країну для співпраці в цій справі, не вказавши її назву. "Наразі зібрано необхідні компоненти для повної системи Patriot. Нідерланди надають три пускові установки і радар, решту необхідних основних компонентів постачає один із союзників", - заявила тодішня міністерка оборони Кайса Оллонгрен.

Натомість, як з'ясували журналісти NLTimes цього тижня, не голландські компоненти досі не готові. Міністр оборони Рубен Брекельманс повідомив німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, що Нідерланди нещодавно відправили радар і що три пускові установки будуть передані найближчим часом. Проте інші країни все ще шукають інші компоненти для завершення системи. Брекельманс додав, що зараз тривають переговори з кількома партнерами.

За словами представника міноборони Нідерландів, відомство нещодавно було проінформовано про те, що раніше згадане зобов'язання одного з союзників не виконується. При цьому міністерство не уточнило, яка саме країна бере участь у цьому.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...