"Україна не перебуває "в одній системі від якогось масштабного прориву": У Білому домі розповіли, чого бракує для перемоги

Заступник радника з національної безпеки Джонатан Файнер заявив, що Україні не потрібна ніяка конкретна зброя, щоб перемогти Росію. Замість цього Україні потрібен постійний приплив певних можливостей, передають Патріоти України.

"Існує ідея, що "вони перебувають в одній системі від якогось масштабного прориву, в результаті якого вони отримають цю систему і жорстоко розправляться з російською армією. Це не така війна", - сказав Файнер під час конференції Центру нової американської безпеки, пише Business Insider.

Файнер заявив, що він хотів би, щоб США могли забезпечити Україну нескінченними поставками артилерії та засобів ППО, яких Україна потребує найбільше. "Якщо є дві речі, які ми могли б надати українцям у нескінченній кількості, щоб спробувати переломити хід цієї війни, то це артилерійські боєприпаси і перехоплювачі ППО", - пояснив він.

"Ми просто не виробляємо їх у достатній кількості", - сказав він, додавши, що "ми виробляємо більше, і на початок наступного року ми думаємо, що будемо в набагато сильнішій позиції".

У травні консалтингова фірма Bain & Company виявила, що Росія виробляє артилерійські снаряди втричі швидше, ніж партнери України по НАТО, і за менші гроші, і очікується, що цьогоріч вона відремонтує або зробить до 4,5 мільйонів артилерійських снарядів.

Проте США, як і деякі з їхніх союзників і партнерів у Європі, працюють над різким збільшенням виробництва артилерійських снарядів, особливо затребуваних 155-мм снарядів. До російського вторгнення в Україну США виробляли близько 14 000 снарядів на місяць, але мета полягає в тому, щоб довести це число до 100 000 до 2025 року. Крім виробництва більшої кількості снарядів, додав Файнер, США запускають спільне виробництво з Києвом, щоб розвивати свою оборонну промисловість і конкурувати з виробничими можливостями Росії.

Українські солдати заявили про гостру потребу в артилерії та протиповітряній обороні на полі бою, при цьому деякі заявили, що поставлених США танків M1 Abrams недостатньо. Ветерани США, які воювали в Україні, в минулому говорили те ж саме, особливо коли Україна зіткнулася з виснажливою нестачею боєприпасів.

"Цей конфлікт між двома дуже схожими арміями, у певному сенсі, набагато більше пов'язаний із базовим блокуванням і веденням бойових дій. Вони залишаться ключовим аспектом сучасної війни: виробництво не надвисокоефективних озброєнь, критично важливі боєприпаси, які ми випустили з ладу", - сказав Файнер.

Він зазначив, що зараз США роблять значні дії, щоб об'єднати зусилля з цих питань.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...