"Україна не погоджується на нові пропозиції по Донбасу": Єрмак відповів на лист Козака

Україна не може погодитись на пропозиції заступника глави адміністрації президента РФ Дмитра Козака після останньої відеоконференції радників лідерів країн "нормандської четвірки", до якої належать Україна, Німеччина, Франція та Росія. Глава офісу президента України Андрій Єрмак написав про це у листі до "нормандських радників", повідомляють Патріоти України.

Він повідомив, що українська сторона уважно ознайомилася з листом Козака. Її здивувала своєрідна інтерпретація підсумків останньої відеоконференції. "Попри доволі напружений характер дискусій і відсутність спільного бачення з більшості питань, що були предметом нашого обговорення, хочу нагадати, що саме українська сторона негайно після завершення відеоконференції ініціювала скликання позачергового раунду консультацій у форматі Робочої підгрупи з безпекових питань ТКГ, щоб отримати конкретні підтвердження готовності сторін щодо забезпечення режиму припинення вогню", - пише Єрмак.

Відмова Росії від проведення консультацій підгрупи в умовах ескалації ситуації свідчить про відсутність її реальної зацікавленості у дотриманні додаткових заходів з посилення режиму припинення вогню. "Тому ми занепокоєні продемонстрованим російською стороною підходом до цих важливих питань, так само як і маніпулятивним характером запропонованих паном Козаком висновків. Відповідно, за жодних умов не можемо погодитися з пропозиціями, що містяться у його листі", - йдеться у тексті. Українська сторона готова до дискусій в будь-якому форматі для прийняття конкретних рішень.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...