"Україна - не Росія, а президент - не кур'єр!": Геращенко розкритикувала Гончарука за порушення регламенту

Ірину Геращенко також обурив той факт, що Гончарук не відповів перед парламентом на запитання про величезні премії, призначені представникам уряду.

Ірина Геращенко. Фото: Дзеркало тижня.

Народна депутатка України від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко розкритикувала прем'єр-міністра Олексія Гончарука за те, що він подав заяву про відставку президенту Володимиру Зеленському. Під час засідання у Верховній Раді вона зазначила, що це абсолютно не відповідає Конституції України, передають Патріоти України.

"Я хочу нагадати, що держава наша називається Україна, а не Російська Федерація. Це в РФ прем'єр-міністр пише заяву на ім'я президента. В Україні, згідно з Конституцією, прем'єр-міністр звертається не до кур'єра-президента передати сюди заяву, якщо він хоче подати у відставку, а до Верховної Ради", – обурилася парламентарка.

Крім того, Геращенко обурив і той факт, що Гончарук не відповів перед парламентом на запитання про величезні премії, призначені представникам уряду. Ці претензії вона адресувала спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову.

"На погоджувальній раді всі фракції домовилися про те, що прем'єр-міністр України відповість на запитання також і про виплати, які зараз уряд, що вже втомився за чотири місяці, собі нарахував. І він втік навіть від цих питань! Що відбувається? Ми звертаємося до вас як до голови Верховної Ради з вимогою поважати Конституцію, поважати регламент, поважати парламентаризм і повернути негайно сюди прем'єра", – сказала нардепка.

Зі свого боку Разумков звинуватив Геращенко в тому, що вона каже неправду, і зазначив, що часу для запитань Кабміну вже немає. "Давайте говорити правду – ми це на погоджувальній раді не обговорювали. Ви можете підняти стенограму. Ми про це дійсно говорили під час роботи в залі. Але у нас дуже зрушився графік, тому ми виходимо з тих можливостей, які у нас є. Час години запитань до уряду вичерпано вже давно", – відрізав спікер.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...