"Україна не вступить до ЄС без вирішення "Волинського питання": Міністр оборони Польщі зробив скандальну заяву

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш вважає, що "без вирішення "Волинського питання" не буде вступу України до Європейського Союзу", передають Патріоти України

Міністр сказав, що "Польща підтримує Україну настільки, наскільки це можливо". Однак, додав він, "не все ідеально" у відносинах країн "через невирішені історичні питання".

"На його думку, реальна політика повинна поставити ультиматум. Без вирішення Волинського питання не буде вступу України до Європейського Союзу".

Разом з тим Косіняк-Камиш заявив, що "кінець війни означає лише перемогу України". "Будь-який інший варіант залишається для Польщі прямою загрозою війни". "Саме тут на кону стоїть питання безпеки Польщі та Європи".

Нагадаємо: У липні минулого року Сейм Польщі ухвалив резолюцію про вшанування пам'яті жертв Волинської трагедії у її 80-ті роковини, заявивши, що польсько-українське примирення повинно включати "визнання провини і вшанування пам'яті жертв".

Перед цим президент Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда відвідали Луцьк для спільного вшанування жертв Волинської трагедії.


У Москві підірвали авто топчиновника дуже цікавої частини Міноборони РФ: Йому відірвало ноги

середа, 24 липень 2024, 12:45

У Москві на автостоянці підірвали авто із військовим топчиновником Міноборони РФ Андрієм Торгашовим, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. . Епізод трапився на вулиці Синявинській, де вибухнув автомобіль Toyota Land Cruiser. За даними місц...

"Звісно, це велика військова таємниця": Главком ЗСУ Сирський заявив про реалістичність плану звільнення Криму

середа, 24 липень 2024, 11:47

Тепер вочевидь Кремль лихоманитиме ще більше ніж влітку 2023 року від "планів" попити каву в Ялті голови ГУР Буданова. Україна зробить усе можливе, щоб звільнити Крим і досягти міжнародно визнаних кордонів 1991 року. Про це сказав головнокомандувач Зб...