Україна ніколи не визнає "автономію" Донбасу, яку пропонує РФ, вбиваючи людей, - Зеленський

Україна ніколи не визнає "автономію" для Донбасу, яку пропонує Росія, захоплюючи території та вбиваючи людей. Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю для проекту Porta a Porta італійського телеканалу Rai 1, яке опублікували на сторінці Офісу президента у Telegram, передають Патріоти України.

Він зазначив, що про "автономію" Донбасу не може йти мова, коли воду туди постачає Україна, а Росія зруйнувала зараз ту частину, яку контролювала Україна.

Зеленський заявив, що Україна в жодному разі не визнає автономію Донбасу "Зараз вони визнали території Донбасу окремими республіками, які не входять до складу України. Росія заявила, що всі населені пункти Донецької та Луганської областей - "це все наша земля". А тепер нібито очищають Донбас від нацистів. Все з ніг на голову перевернуто", - сказав президент України.

Він додав, що Росія не вела мову про якусь автономію, а просто пішла забирати території. "В чому тут питання - перед тим, як говорити про той чи інший формат цих територій, не можна було вбити десятки тисяч людей. Ось в чому проблема. Вони вбили, зруйнували і кажуть - давайте тепер автономію. Ми ніколи не визнаємо їх автономію", - наголосив Зеленський.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...