"Україна очікує": ЗМІ розкрили, які обʼєкти в РФ стануть потенційними цілями у разі зняття обмежень від США

Україна очікує на дозвіл західних партнерів – США та Великої Британії – на застосування переданого далекобійного озброєння для ударів по легітимних цілях на території РФ. Під ракетним ударом можуть опинитися такі обʼєкти, як авіабаза на околиці Липецька, де тренуються російські пілоти. Про це повідомляє The Telegraph, передають Патріоти України.

Ймовірно, РФ уже почала евакуацію училища, особливо після того, як у серпні склади на авіабазі були вражені безпілотними літальними апаратами, зазначають експерти.

Видання наголошує, що надання Києву «зеленого світла» для ракетних ударів далекого радіусу дії, без сумніву, вплине на хід війни. Інститут вивчення війни визначив щонайменше 225 потенційних цілей, які Україна може вразити негайно. Це військові аеродроми, тренувальні бази, логістичні центри та виробничі об'єкти, які відіграють важливу роль у підтримці російської військової машини.

Однак аналітики попереджають, що надання Україні дозволу на використання ракет Storm Shadow та ATACMS не буде панацеєю.

«Ми не повинні переоцінювати те, що це дасть. Я боюся, що деякі з цих розмов про переломний момент і подібні коментарі просто перебільшують можливості Storm Shadow», – наголосив директор з військових наук Королівського інституту об'єднаних збройних сил Метью Савілл.

Які обʼєкти в РФ стануть потенційними цілями у разі зняття обмежень від США – The Telegraph фото 1фото: Deepstatemap

Існують також сумніви щодо того, скільки ракет Storm Shadow залишилося в арсеналі України, так як Велика Британія більше не виробляє цю зброю у великих кількостях.

«Друге питання – це дальність, на якій можуть працювати ракети Storm Shadow і ATACMS. Хоча обидві ракети здатні вражати цілі на відстані майже 200 миль (біля 320 км), представники американської розвідки вважають, що Росія вивела за межі досяжності до 90% своїх літаків. Однак чим далі російські літаки від лінії фронту, тим менше вильотів вони можуть здійснювати – непряма вигода від того, що західні ракети покривають велику територію», – йдеться у матеріалі.

"Підтримка КАБів колосальна": РФ призупинила наступ на Покровськ і шукає слабкі місця на інших ділянках фронту, - експерт

п’ятниця, 13 вересень 2024, 23:55

Російські загарбники призупинили наступальну операцію на Покровському напрямку, але проводжають промацувати оборону українців в інших місцях, щоб знайти слабкі ділянки фронту. Про це в етері каналу РБК-Україна заявив воєнний експерт Михайло Жирохов, пе...

"Повз нас це точно не пройде": Чому "вісь зла" здатна діяти значно більш рішуче та ефективно, ніж наші цивілізовані, потужні і розвинуті партнери? - Кочетков

п’ятниця, 13 вересень 2024, 23:40

Оскільки факт постачання ворогу балістичних ракет Fath-360 з Ірану можна вважати доконаним, то висловлюся з цього приводу. Тим більш, що про них вже понаписували всілякого", - про це у Фейсбуці пише політолог Олександр Кочетков, передають Патріоти Укра...