Україна офіційно "запросила" у Фінляндії винищувачі F-18 Hornet, - ЗМІ

Україна може отримати винищувачі F-18 Hornet від Фінляндії. Уряд вже направив офіційний запит щодо отримання цих бойових "птахів" після візиту прем'єр-міністра Санни Марін до Києва. Про це йдеться у матеріалі фінської газети Helsingin Sanomat, яка посилається на власних інформаторів в оборонних відомствах, передають Патріоти України.

У статті зазначається, що наразі питання з приводу передачі винищувачів Україні є предметом дискусії між Києвом, Вашингтоном та Гельсінками. Присутність США у перемовинах пояснюється тим, що винищувачі F/A-18 Hornet - це розробка американської оборонної компанії.

Також зазначається, що Київ направив офіційний запит на отримання винищувачів після вдалої поїздки прем’єрки Фінляндії Санни Марін до України (вона прибула з візитом до столиці України 10 березня). Тоді чиновниця зазначила, що уряд країни не виключає партнерства з українською владою у цьому питанні. "Думаю, ми могли б обговорити винищувачі Hornet – чи можна було б запропонувати їх Україні, яка підготовка для цього потрібна", - зазначила Марін.

Наразі на озброєнні Фінляндії перебуває 62 винищувачі F/A-18 Hornet. Вже незабаром Гельсінкі планують доповнити свій флот військової авіації новими винищувачами F-35 Hornet через завершення терміну експлуатації моделі F/A-18.

Винищувачі F/A-18 Super Hornet - основні характеристики

Нагадаємо, що американські винищувачі F/A-18 Super Hornet належать до військової авіації четвертого покоління. Модель F/A-18 Super Hornet - це одномісний літак штурмовик, який у своїй покращеній версії F/A-18E/F Super Hornet передбачає наявність двох місць для пілотів.

Серед його технічних характеристик варто виокремити здатність нести одразу 12 ракет "повітря-повітря" AIM-120 та знищувати кораблі противника стелс-ракетами AGM-158C LRASM. Також винищувачі можуть за один виліт запустити по ворожій цілі до 10 високоточних снарядів-бомб. Наразі середня вартість одного такого винищувача оцінюється у 53-65 млн доларів.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....