Україна отримає більше зброї дальнього ураження: У Міноборони розповіли про підсумки "Рамштайну-18"

На 18-му засіданні контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" союзники взяли на себе зобов’язання працювати над тим, щоб надавати Україні більше далекобійної зброї. Про це заявив начальник управління преси та інформації Міністерства оборони Ілларіон Павлюк на бріфінгу, передають Патріоти України.

"Ключове, що хочеться сказати: це була продуктивна зустріч. Після неї хочеться сказати "відставити паніку" всім тим, хто піднімає настрої про втрату підтримки України. Ми почули достатньо важливих заяв від партнерів, достатньо важливих зобов'язань, щоб сказати, що потужна підтримка України триватиме й надалі, і щоб сказати, що наступного року Україна отримає багато важливих видів озброєння. Зокрема таких, про які ми не будемо говорити до того, як вони у нас з'являться, але які надзвичайно потрібні Україні для знищення ворога як на лінії зіткнення, так і за лінією", – анонсував Павлюк, озвучуючи підсумки засідання.

Журналісти уточнили, чи зобов'язалися союзники дати Україні далекобійну зброю. "Окрему увагу приділили deep strike weapon, системам, які дозволяють вражати за лінію [бойового зіткнення]. І є цілковите розуміння партнерів, що нам ця зброя потрібна. Зобов’язання працювати над тим, щоб надавати Україні більше зброї для подібних ударів абсолютно чітко на себе взяли партнери, про це говорили, окрему приділили цьому увагу", – підкреслив представник Міноборони.

Павлюк відзначив також протиповітряну оборону, зазначивши, що Україна і партнери "креативні в тому, щоб вирішувати наявні проблеми". "Крім того, що Україна отримає достатню кількість ракет для наявних систем, партнери, більш ніж одна країна, уже працюють над модернізацією західних ракет під наявні радянського зразка пускові системи й протиповітряні системи", – пояснив він.

Начальник департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міноборони України полковник Геннадій Коваленко розповів, що на зустрічі було обговорено також питання посилення спроможностей України в рамках авіаційної, протиповітряної, артилерійської коаліцій і коаліції морської безпеки. Зокрема, в рамках авіаційної коаліції поряд із зобов'язаннями щодо надання літаків F-16 обговорюють також питання надання союзниками додаткових вертольотів і безпілотних платформ.

Також обговорювали питання диверсифікації поставок артилерійських систем з урахуванням зношення стволів артилерії. Крім того, порушували питання IT-коаліції, дронової та коаліції морської безпеки.

Українців наймають на роботу в "Армію відновлення": Гетманцев розповів, як працює програма

четвер, 9 травень 2024, 16:22

Програма "Армія відновлення" залучила понад 120 тисяч осіб для виконання суспільно важливих робіт на оплачуваній основі. Усього подібні роботи організовано у 19 регіонах держави з найбільшим обсягом у Харківській, Донецькій та Київській областях. Про ц...

Британська розвідка оцінила, чи вдалося РФ досягти успіхів біля Часового Яру

четвер, 9 травень 2024, 15:43

озвідка Великої Британії повідомила, що, попри значну кількість атак, Росія у квітні не досягла великих успіхів на сході й зазнала значних втрат. Деталі: За словами відомства, кількість атак на околиці Часового Яру з березня по квітень 2024 року зросла...