Україна отримає "розумні" радари для боротьби з російськими дронами, розкрито характеристики

Британський розробник Blighter Surveillance Systems поставить значну кількість своїх радарів A422 для боротьби з ворожими БПЛА в межах програми підтримки України у війні з Росією, що триває. Blighter А422, що називається "розумним" радаром" може виявляти до 700 цілей на відстані 20 км і відрізняти БПЛА від птахів, передають Патріоти України.

Про постачання Україні повідомила пресслужба компанії. Прилади приїдуть до нашої країни до кінця червня. Як пояснили в компанії, A422 – військовий радар середньої дальності для забезпечення повітряної безпеки, здатний виявляти та повідомляти про повітряні та наземні цілі на відстані до 20 км. Він має неперевершене придушення перешкод для роботи поблизу горизонту, у місті та на березі.

Крім того, радіус огляду приладу становить 180 градусів, що ідеально підходить для виявлення навіть маленьких та повільних цілей, що летять на невеликій висоті. Середній час безвідмовної роботи становить близько 65 тисяч годин без урахування додаткових антен, кріплень та сонцезахисного екрану.

Зазначається, що постачання цих радарів в Україну доповнює наявний внесок Британії у військові дії, починаючи від 5000 NLAW та протитанкових ракет до ракет Starstreak, бронежилетів, касок та засобів зв'язку. Це є частиною ширшої військової підтримки України з боку західних союзників, яка відправляє різне оборонне озброєння для стримування Росії.

"Ми пишаємося тим, що є частиною широкого пакету військової підтримки, яку Великобританія надає українським силам. Універсальність та надійність радара Blighter A422, як частини всебічно перевіреної спроможності протидії БПЛА, дуже добре підходять для підтримки та зміцнення бойових операцій України", – сказав гендиректор Blighter.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...