Україна отримає від Італії систему SAMP/T - Зеленський

SAMP/T — це зенітно-ракетний комплекс далекої дії.

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні працюють над питанням надання Україні зенітного ракетного комплексу далекої дії SAMP/T. Про це Глава української держави сказав в коментарі журналісту 1+1 в ефірі телемарафону "Єдині новини" за результатами зустрічі з головою італійського уряду на полях форуму "Амброзетті", передають Патріоти України.

"З Джорджею ми працюємо над системою SAMP/T. Вона буде в Україні. Це важливий позитивний момент. Ми говоримо і працюємо над тим, щоб наблизити цей день", — сказав Зеленський.

Також за його словами, під час зустрічі йшла мова про досягнення консенсусу щодо надання Україні "далекобійної справедливості", і українська сторона у цьому питанні дуже розраховує на Італію.

"Треба шукати креативні рішення": Міністр оборони Нідерландів дивно пояснив, чому НАТО не закриває небо над Україною

субота, 7 вересень 2024, 20:54

Можливість збиття країнами-партнерами ракет і дронів РФ над Україною має більше ризиків, ніж переваг. Ця ідея може бути не «найефективнішим вирішенням проблеми». Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс у інтерв'ю «Радіо Свобода», пе...

"У них відразу дві мети": Речник ДПСУ пояснив, чому Білорусь проводить військові навчання біля кордонів ЄС

субота, 7 вересень 2024, 19:54

Білорусь проводить військові навчання біля кордонів з країнами ЄС та має дві мети. Зокрема, створити інформаційний вплив та відвернути увагу від війни РФ проти України. Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко, повідомляють Патріоти України з посиланн...