Україна отримає від Швеції великий "зимовий пакет" допомоги: Що туди входить

Україна отримає новий "зимовий пакет" допомоги від Швеції на суму майже 338 млн доларів, до складу якого увійдуть системи протиповітряної оборони, інформують Патріоти України.

"Новий "зимовий пакет" допомоги від уряду Швеції на майже $338 млн, який, зокрема, включає ППО - вагомий внесок у нашу стійкість і перемогу", - зазначив у Telegram прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Шмигаль повідомив, що обговорив з прем’єр-міністром Ульфом Крістерссоном підтримку, необхідну для відновлення українських об’єктів енергоінфраструктури. "Шведські трансформатори, генератори й інше обладнання вже допомагає у відновленні української енергосистеми. Дякуємо. Водночас захист неба над Україною від терористичних атак росії залишається для нас пріоритетом", - додав він.

Шмигаль зазначає, що також Швеція долучилася до ініціативи президента України GrainfromUkraine, виділивши 10 млн євро на закупівлю українського зерна для країн Азії та Африки. "Проговорили з паном Крістерссоном й амбітні плани на близьке майбутнє: приєднання України до ЄС та масштабну повоєнну відбудову", - повідомив прем'єр України.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...