Україна отримала першу партію листів від бійців у російському полоні, - Ірина Верещук

До України надійшла перша партія листів від українських захисників та захисниць, які перебувають у російському полоні. Ці листи передадуть їхнім родичам. Про це повідомила міністерка реінтеграції Ірина Верещук, передають Патріоти України.

Передання листів Україні відбувається за посередництва Червоного Хреста.

Написання листів – законне право полонених

Ірина Верещук наголосила, що відповідно до Женевської конвенції військовополонені мають право надсилати та отримувати листи. Це стосується і тих українських захисників та захисниць, які перебувають у полоні окупантів.

Перша партія листів днями раніше прибула до України. Зараз Міністерство реінтеграції працює над тим, аби передати листи родичам українських воїнів. "Національне інформаційне бюро Мінреінтеграції розпочало відповідну роботу з організації листування наших військовополонених з їхніми рідними. Днями до України прибула перша партія листів. НІБ працює над їх передачею рідним військовополонених", – повідомила Верещук.

Скільки українців у полоні росіян

Точна кількість українських воїнів, які перебувають у російському полоні – невідома. Однак ще 29 липня генпрокурор Андрій Костін констатував, що в України менше полонених окупантів, ніж у росіян наших бійців.

Серед тих, хто перебуває у полоні окупантів, понад 2 тисячі захисників заводу "Азовсталь". 144 важкопоранених бійців вдалося повернути. Десятки наших полонених загинули унаслідок теракту в Оленівці. За даними іноземних ЗМІ, тоді росіяни вбили 53 українських воїнів.

Також у полоні окупантів перебувають нацгвардійці, які обороняли Чорнобильську АЕС 24 лютого. Під час виходу з Зони відчуження росіяни вивезли їх із собою. Станом на 11 липня в Україні вважали зниклими безвісти понад 7 тисяч українських військовослужбовців. Значна частина з них може бути у полоні росіян.


Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...