Україна отримала від Німеччини дві РСЗВ Mars II та 50 бронемашин Dingo

Україна отримала від Німеччини Mars II та Dingo

Німеччина передала Україні обіцяну військову техніку: дві реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) Mars II та 50 бронетранспортерів Dingo. Про це повідомляє Міноборони Німеччини у Twitter. У Німеччині також запустять навчальні проекти для українських військових.

"Цим ми продовжуємо підтримувати Україну у боротьбі за її цілісність та суверенітет", - сказано у повідомленні. У Міноборони Німеччини додали, що Берлін також передасть Києву чотири самохідні гаубиці PzH 2000.


Бронетранспортер Dingo – це спеціальна озброєна машина, яка використовується для патрулювання та розвідки. Німеччина має понад 500 таких автомобілів у різних модифікаціях.
РСЗВ Mars II – це змонтована на гусеничній базі реактивна система, що є німецьким аналогом HIMARS. Вага її ракети становить 107 кг, дальність польоту – 40 км. Боєприпас здатний пробити броню, завтовшки до 140 мм.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...