Україна отримала від Німеччини інженерні танки Dachs та кулемети для танків Leopard

Уряд Німеччини передав Україні, яка бореться із повномасштабним вторгненням країни-агресора Росії, новий пакет військової допомоги. Зокрема, Берлін вперше передав українській армії інженерні танки Dachs. Про це у п'ятницю, 24 березня, повідомили на сайті німецького уряду. Як зазначається, ЗСУ отримали три одиниці цієї військової техніки, передають Патріоти України.

Крім того, Берлін передав Києву 70 кулеметів M-G3 для танків Leopard 2, БМП Marder та Dachs. Також захисники України отримали 30 датчиків для виявлення ворожих дронів.Як зазначається, системи виявлення безпілотників та Dachs поставлені промисловістю, а решта – із запасів Бундесверу.

Вказано, що загальна вартість окремих ліцензій, виданих урядом ФРН на експорт товарів військового призначення для України в період з 1 січня 2022 року до 20 березня 2023 року, становить понад 2,7 млрд євро.

Dachs – інженерний танк, зроблений на базі Leopard 1. Він має гідравлічну екскаваторну стрілу та потужний бульдозерний відвал. Основними завданнями цієї техніки є звільнення доріг від завалів, очищення площ, створення окопів та траншей.

Екіпаж машини складається з трьох осіб: водія, командира та його помічника. Для захисту танк обладнаний 35-міліметровою бронею, двома димовими гранатометами та кулеметом MG3.

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...