"Україна пам'ятає своїх синів і доньок, а росіяни навіть не знають, скільки саме їхніх солдатів загинули", - ветеран АТО

В Україні та Росії вшановують загиблих по-різному. Росіян – ховають таємно, адже на Донбасі їх офіційно начебто немає. У них немає військових почестей, а обставини загибелі не завжди знають навіть рідні, не те що знайомі або просто російські громадяни. Це показує ставлення держав і народів до своїх полеглих. Таку думку висловив Леонід Остальцев у своєму блозі VETERANO, передають Патріоти України.

Дані про кількість загиблих на війні

Якщо ви захочете дізнатися, скільки загинуло українських військових за весь час війни на Сході – вам достатньо буде зайти на сайт нашого Міністерства оборони й подивитися всю наявну інформацію, вона у вільному доступі, її регулярно озвучують ЗМІ.

"А от якщо ви захочете дізнатися, скільки росіян загинуло в Україні під час війни – то тут ви не знайдете нічого, крім великої кількості запитань і секретності", – наголосив Остальцев.

Пам'ять – єдине, що робить нас безсмертними, – Остальцев

"Україна пам'ятає своїх синів і доньок, а росіяни навіть не знають, скільки саме їхніх солдатів загинули, і де вони поховані. Адже місця поховань теж, як правило, є секретною інформацією", – пояснив Остальцев.

Він додав, що смерть чекає кожного з нас, але по-справжньому мертвими ми будемо тільки тоді, коли з життя піде остання людина, яка пам'ятала нас. "Пам'ять – це єдине, що робить нас безсмертними й дозволяє переносити крізь час наш досвід, нашу мудрість, наші помилки та нас самих", – підсумував він.

Скільки українських військових загинули на Донбасі

  • У 2020 році на Донбасі загинуло щонайменше 75 військових. Однак були ще й не бойові втрати. Обстрілів та втрат стало дещо менше після режиму "тиші".
  • У російсько-українській війні на Донбасі протягом 2019 року загинули 111 бійців Збройних сил. Втрати підконтрольних РФ бойовиків були більшими – близько 300 осіб.
Джерело: 24 канал

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...