"Україна почала змінювати перебіг війни": Прем'єр-міністр Польщі розповів, що може остаточно зупинити Росію

Завдяки поставкам західної зброї Україна почала змінювати перебіг війни. Але ці поставки досі здійснюються у порівняно невеликих масштабах, тому Європейському Союзу варто збільшити підтримку України. Про це прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький написав у своїй статті для англійської версії українського видання LB.ua, передають Патріоти України.

Він закликав усіх лідерів Європи мати сміливість мислити в категоріях, що відповідають часу, в яких нам випало жити. "Ми проживаємо історичний момент. Імперська Росія може бути переможена – завдяки Україні й нашій підтримці. Перемога в цій війні – це питання виключно нашої послідовності й рішучості. Завдяки поставкам спорядження, масштаби яких – як на можливості Заходу – досі порівняно невеликі, Україна почала змінювати перебіг війни", – написав Моравецький.

Він зауважив, що Росія сіє смерть і руйнування, вдається до жорстоких злочинів, але попри це вже майже пів року моральний дух українців залишається незламним. Моральний же дух російських військ дедалі слабшає. Російська армія зазнає дуже серйозних втрат. Арсенал зброї та іншого спорядження не нескінченний, а поновити його – в умовах санкцій – промисловості буде все складніше.

"Тож треба підтримувати Україну, щоб вона повернула втрачені території і змусила Росію відступити. Лише тоді буде можливий справжній діалог і таке завершення війни, яке буде означати її справжній кінець, а не тільки коротку перерву перед черговим нападом. Тільки такий кінець буде означати нашу перемогу", – написав Моравецький.

Також він закликав подолати загрозу імперіалізму всередині ЄС. "Нам необхідна глибока реформа, яка поверне спільний інтерес і рівність на провідні позиції серед європейських принципів. Це не станеться без зміни оптики – про напрями й пріоритети роботи ЄС мають вирішувати держави-учасниці, а не європейські інституції, оскільки це інституції були створені для держав, а не держави для інституцій. Фундаментом співпраці щоразу має бути пошук порозуміння, а не домінування найбільших над рештою", – вважає прем'єр-міністр Польщі.

"Нинішня ситуація вимагає від нас мислити в зовсім інших межах. Ми повинні мати сміливість визнати, що ЄС не впорався так, як мав би, ні з ковідною кризою, ні з війною. Однак проблема не в тому, що ми надто повільно просуваємося шляхом інтеграції й мусимо терміново цей процес пришвидшити. Проблема в тому, що сам цей шлях помилковий", – написав Матеуш Моравецький і запропонував повернутися до принципів, що були закладені в європейську спільноту від початку.

Як відомо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну з метою окупації території і повалення української влади. Однак український народ дав гідну відсіч, зламавши початкові плани ворога.

Тепер "чеських" снарядів може бути значно більше заявлених 800 000: "Допомога на €5 млрд призначена для України, а не розвитку оборонної промисловості ЄС" – Боррель

вівторок, 19 березень 2024, 9:50

Європейський фонд військової допомоги обсягом €5 млрд покликаний підтримувати Україну, тому країни Євросоюзу можуть використовувати його як для замовлення боєприпасів, так і для компенсації їх закупівлі за межами ЄС. Про це заявив Високий представник Є...

Понад 40 років тому їх прибрали з озброєння радянської армії: Україна знов почала запускати старі семитонні безпілотники

вівторок, 19 березень 2024, 9:41

Україна знов почала використовувати старі безпілотники "Туполєв" Ту-141/143 1970-х років. Це важкі та незграбні БПЛА, але вони потенційно ефективні. Як йдеться у матеріалі Forbes, українці востаннє використовували ці безпілотники рік тому. Понад 40 рок...