Очікують, що буде інший президент? Україна попросила перенести візит Зеленського в Білорусь

Україна ініціювала перенесення на рік українсько-білоруського ІІІ Форуму регіонів, який повинен був відвідати президент Володимир Зеленський. Захід спочатку планувався на 8-9 жовтня в місті Гродно (Білорусь), передать Патріоти України.

Про зміну планів в інтерв'ю газеті "Україна Бізнес Ревю" розповів посол Білорусі в Україні Ігор Сокол. За його словами, спільна підготовча робота до Форуму фактично перекреслена. Крім того, дипломат вважає, що від цього в першу чергу постраждають економіки країн і міжрегіональні зв'язки.

"Форум регіонів України та Білорусі в Гродно в жовтні планувався як центральна подія на двосторонньому треку. У липні ми направили запрошення від імені білоруського уряду всім керівникам українських регіонів. Станом на серпень були отримані підтвердження участі від половини областей України", – розповів Сокол.

"Опрацьовувався офіційний візит Володимира Зеленського в Білорусь. Буквально днями українська сторона звернулася до нас з ініціативою перенести Форум на 2021 рік", – додав він.

Підсумовуючи, білоруський посол зазначив, що його країна готова підтримувати зв'язки з Україною на локальних рівнях, якщо Київ відмовляється від глобального. "Руйнувати легко, створювати набагато важче. Раз керівництво України поставило відносини "на паузу", значить, продовжимо спілкуватися з областями, містами, сільськими радами, бізнесом. Ми до цього готові", – сказав Сокол.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...