Україна повернула 95 захисників з полону. Практично всі в поганому фізичному стані (фотофакти)

Україна провела обмін військовополоненими з російською стороною, у результаті якого додому повернулись 95 українських військових. Про це у п'ятницю, 18 жовтня, заявили Координаційний штаб та президент Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

Серед тих, хто повернувся додому, - 69 солдатів і сержантів та 26 офіцерів.

Звільнені військові захищали Маріуполь і Азовсталь, Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину, Херсонщину. Це нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони, розповіли у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали незаконні вироки та були "засуджені": 28 захисників - до тривалих термінів, а 20 - до довічного ув’язнення.

Раніше повідомлялося, що з російського полону звільнили правозахисника, журналіста, громадського діяча та військового Максима Буткевича.

За час повномасштабної війни Україні вдалося визволити з російського полону 3135 людей, приблизно третина з них були зареєстровані як зниклі безвісти.

"Ворог тисне, щоб вийти до лівого берега річки Оскіл": Заступник командира БПАК "Ахіллес" Маляревич розповів, що відбувається на Куп'янському напрямку

субота, 19 жовтень 2024, 9:21

Олесь Маляревич, заступник командира батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї ОШБр, зазначив, що ворог тисне, намагаючись вийти до лівого берега річки Оскіл. Про це він розповів в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Ворог знищує будівлі, тобто та...

Рютте відкинув перший пункт мирного плану Зеленського, пояснивши суть перепонів: У Bild озвучили нагальні проблеми ЗСУ

субота, 19 жовтень 2024, 8:00

Україні на полі бою у війні, розв’язаній Росією, все ще не вистачає артилерії та захисту від бомбардувань ворога. Про це в четвер, 17 жовтня, пише Bild із посиланням на українського офіцера, який побажав зберегти анонімність, передають Патріоти України...