Хай скрепи заздрять: Україна продала Саудівській Аравії протитанкових комплексів на мільйони

Саудівська Аравія продовжує закуповувати сучасні українські протитанкові ракетні комплекси. Цьогоріч вже поставлено 140 комплексів "Скіф" та "Корсар" та 840 керованих ракет до них, повідомляють Патріоти України.

Державне підприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", за перші два місяці цього року відправила чотири партії протитанкових керованих систем та ракет виробництва Київського державного конструкторського бюро "Луч".

Усього за січень-лютий 2019 року до Саудівської Аравії було поставлено шість десятків 130-мм ПТРК "Скіф" (з тепловізійними камерами EYE-LR-S Aselsan - Gazeta.ua), 80 легких переносних 107-мм ПТРК "Корсар", 400 осколково-фугасних ракет калібру 130 мм РК-2ОФ, 400 осколково-фугасних ракет калібру 107 мм РК-3ОФ та по 20 учбових ракет до двох моделей ПТРК. Загальна сума постачання склала близько $57,85 млн.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...