Україна просила Грузію повернути комплекси "Бук", передані під час війни 2008 року, але отримала відмову, - дипломат

Після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну Київ звернувся до Грузії з проханням повернути озброєння, яке їй передали під час війни 2008 року. Йдеться про зенітні ракетні комплекси"Бук" радянського виробництва, передають Патріоти України.

Однак у Тбілісі відповіли відмовою. Про це розповів у своїй статті тимчасового повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов.

"Українська сторона послідовна у своїх запитах до всіх міжнародних партнерів, зокрема Грузії, щодо надання озброєння, військової техніки та боєприпасів, а також відверто заявляла про життєву необхідність в озброєнні на самому початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну", – зазначив він.

Так, Київ просив передати "Буки", які українська сторона колись надавала Грузії. Також запит України включав і надані Тбілісі від США протитанкові комплекси Javelin. Щодо останнього була не лише згода з боку Вашингтона, але й навіть пропозиція замінити їх на новіші комплекси.

"Незважаючи на те, що уряд Грузії категорично відмовився надавати військову допомогу, Україна виступає проти використання цього питання у внутрішньополітичних суперечках і відкидає будь-які звинувачення у спробах втягнути Грузію у війну з РФ", – водночас підкреслив Касьянов.

Додамо: наприкінці грудня грузинський прем’єр Іраклій Гарібашвілі заявив, що вважає достатнім те, що офіційний Тбілісі робить для підтримки України. Також сказав, що йому "неприємні" останні заяви Києва.

Ситуація складна: Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ намагаються вибити, - "Хортиця"

четвер, 2 травень 2024, 15:25

Російським окупантам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному Покровського району, проте частина, в якій знаходиться противник, перебуває під вогневим контролем українських воїнів, бої тривають, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання...

"Іноді ворог може здійснювати дії": Ворожі ДРГ намагаються проникнути на Харківщину - чи є загроза для Харкова

четвер, 2 травень 2024, 14:49

Упродовж минулого тижня були зафіксовані спроби прориву російських диверсійно-розвідувальних груп до Харківської області. Втім, навряд чи це становить загрозу для самого Харкова. Про це в телемарафоні повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передаю...