Україна протягом року в 42 рази збільшила виробництво мінометних мін

У 2023 році Україна в 42 рази збільшила виробництво вітчизняних мінометних мін. Про це стало відомо під час форуму “Україна. Рік 2024”.

Так, під час форуму було зазначено про збільшення виробництва у 2023 році мінометних мін калібру 60-, 82- та 120-мм у 42 рази, порівняно з минулим роком.

Не дивлячись на таке зростання, тієї кількості, яка виробляється сьогодні всередині країни все одно не вистачає військовим.

Слайд з річним виробництвом боєприпасів на форумі “Україна. Рік 2024”. Фото: Мілітарний

Однією з причин затримок у розгортані масового виробництва є світовий дефіцит пороху, який крім українських виробників, також зачепив й іноземні компанії.

У зв’язку зі світовими подіями постачальники повідомили про безпрецедентний попит і очікувану глобальну нестачу пороху, а тому значно збільшили ціни.

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, кількість компаній, які були залучені до виробництва 82-мм мін зросла з 2 до 20.

Як раніше заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін:

Ще 6 місяців тому в Україні, наприклад, для 82-ї міни було 2 постачальники корпусів. На сьогодні — понад 20. Це значить, що ще 18 компаній знайшли можливість переключити своє ливарне виробництво на виробництво корпусів мінометних мін, – заявив Камишін.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...