"Війна" починається: Україна прийняла жорстке рішення через дії ПАРЄ

Міністерство закордонних справ України прийняло рішення відкликати посла України при Раді Європи Дмитра Кулебу. 25 червня на своїй сторінці в Facebook про це заявив глава МЗС Павло Клімкін, повідомляють Патріоти України.

За його словами, дипломата відкликали для консультацій. Керівник відомства подякував українській парламентській делегації. За його словами, представники України в ПАРЄ "виклалася по повній".

"Тому призупинення участі в ПАРЄ - цілком логічний крок. Але не назавжди, щоб не віддавати РЄ на розтерзання Росії і її друзям", - заявив Клімкін.

Він підкреслив, що після повернення Росії до Ради Європи, організація втратила українську довіру. "З лідера зусиль по захисту прав людини організація перетворилася в простого менеджера, причому такого собі", - зазначив глава МЗС.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...