Україна припинила прокачку російської нафти до Угорщини. Офіційний Будапешт разом з Москвою все ще сподівається на "правове рішення"


Російський Лукойл припинив транспортування нафти в Угорщину

Угорщина разом з Росією працюють над відновленням потоків нафти після того, як їх зупинили через "передбачувані юридичні проблеми в Україні". Про це заявив міністр закордонних справ країни Петер Сіярто після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим в кулуарах засідання ООН в Нью-Йорку, передають Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Справа в тому, що російський Лукойл припинила транспортування нафти в Угорщину з кінця червня 2024 року після того, як РНБО розширила проти компаніяї санкції.

Зазначається, що Лукойл перебував під санкціями в Україні з 2018 року, але вони були обмеженими. Стосувалися лише виведення капіталів, обмеження торговельних операцій та заборони участі в приватизації чи оренді державного майна. У червні 2024 року РНБО суттєво їх розширила, додавши заборону на транзит.

Росія постачала нафту до Угорщини через південну гілку нафтопроводу "Дружба", що проходить через Україну. Торік потоки російської нафти до Угорщини впали на незначні 2% з майже 5 мільйонів тонн у 2022 році.

У пакеті будуть гаубиці Caesar і танки: Франція готує військове підкріплення для ЗСУ

четвер, 18 липень 2024, 20:45

Франція готує новий пакет військової допомоги Україні. До нього, серед іншого, увійдуть гаубиці Caesar. Про це повідомляє France Info, передають Патріоти України. Згідно з документом, з яким ознайомилося видання, Україна отримає 128 транспортних машин ...

Росія втратила близько 200 танків Т-62: Коваленко пояснив, про що це свідчить

четвер, 18 липень 2024, 20:06

Від часу повномасштабного вторгнення російські окупанти втратили понад 200 танків Т-62 різних модифікацій, з яких 165 верифіковано як знищені, пошкоджені або “затрофеєні”, передають Патріоти України. Військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Оле...