Україна ризикує стосунками з ЄС: В Євросоюзі різко відреагували на стенограму розмови Зеленського з Трампом

Речниця верховного представника Євросоюзу із закордонних справ Майя Косьянчич заявила, що підтримка європейських країн для України є "безпрецедентною".

Майя Косьянчич. Фото: ЕРА.

В Європейському союзі відреагували на критику президента США Дональда Трампа та українського лідера Володимира Зеленського щодо недостатньої допомоги Україні з боку європейських країн під час телефонної розмови в липні, повідомляють Патріоти України.

Так, речниця верховного представника Євросоюзу із закордонних справ Майя Косьянчич заявила, що підтримка європейських країн для України є "безпрецедентною". Вона наголосила, що за 5 років ЄС зібрав для України найбільший в історії блоку пакет підтримки.

"Будучи переконаним прихильником України і її демократичного шляху, і визнаючи безпрецедентні проблеми, з якими стикається Україна, і безпрецедентні зусилля з проведення реформ після революції 2014 року, Європейський союз разом з європейськими фінансовими інститутами мобілізував понад 15 мільярдів євро грантів і позик для підтримки процесу реформ", - йдеться в заяві Коціянчич.

Як зазначила представник ЄС, вказана сума допомоги у понад 15 млрд євро не включає "численні внески", які були надані Україні від окремих країн-членів Євросоюзу. "Послідовним меседжем було - чим більше реформ в Україні, тим більше підтримки ЄС. І за останні 5 років в результаті цієї амбітної програми реформ, рішуче підтримуваної і супроводжуваної Європейським союзом, Україна досягла більшого, аніж два десятиліття тому", - наголосила вона.

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...