"Україна ще не використала основні резерви": Резніков заявив, що про деякі успіхи ЗСУ публічно не повідомляють

У контрнаступальних діях Україна ще не задіяла основні резерви військ, включно з більшістю бригад, підготовлених у західних країнах й оснащених сучасними танками та бронетехнікою НАТО. До того ж не всі успіхи Сил оборони були оголошені публічно, передають Патріоти України.

Це робиться для того, щоб не нашкодити військам. Відповідні заяви зробив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю Financial Times, оприлюдненому в середу, 28 червня.

За словами очільника МО, контрнаступ ще не розпочався, а операції з деокупації низки населених пунктів, які ми бачили останніми тижнями, є підготовкою до нього. "Головна подія" ще попереду. "Коли це станеться, ви все це побачите. Усі все побачать", – упевнений Резніков. Він вірить у те, що наш контрнаступ буде успішним і наблизить Україну на крок ближче до перемоги.

Водночас Резніков вважає, що робити ставку на "заколоти та заворушення" всередині Російської Федерації не варто. Події 24 червня, коли ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин влаштував бунт проти військового керівництва РФ, продемонстрували "фундаментальну слабкість режиму" Володимира Путіна. Міністр сподівається, що це підштовхне наших партнерів до збільшення поставок зброї.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...