"Україна собі цього не дозволяла": Зеленський відреагував на заяву США про втручання у вибори

Володимир Зеленський заявив, що запобігання втягуванню України у внутрішню політику Сполучених Штатів – це питання національної безпеки нашої держави.

Президент України Володимир Зеленський запевнив Сполучені Штати Америки, що Україна не дозволить собі будь-яке втручання у вибори в США і не завдасть шкоди партнерським відносинам. Про це Зеленський написав у Facebook, передають Патріоти України.

Нагадаємо, розвідка США вважає, що Росія здійснює втручання в американські вибори за допомогою дій народного депутата України Андрія Деркача, оскільки український нардеп намагається дискредитувати кандидата в президенти від Демократичної партії Джозефа Байдена.

Зеленський у відповідь на цю заяву заявив, що запобігання втягуванню України у внутрішню політику Сполучених Штатів – це питання національної безпеки нашої держави. Президент додав, що громадянам України «слід, м’яко кажучи, утримуватися від будь-якої діяльності, пов’язаної з президентськими виборами у США» та не дозволяти собі вирішувати на цьому будь-які свої особисті політичні чи бізнесові проблеми.

«Як президент України ще раз хочу підкреслити і свою особисту принципову позицію, і фундаментальну позицію нашої держави в цілому. Ніколи й за жодних обставин неприйнятно здійснювати будь-яке втручання в суверенні вибори іншої країни. Ще раз запевняю наших партнерів, що Україна не дозволяла й не дозволить собі в майбутньому втрутитися у вибори і тим самим завдати шкоди нашим довірчим і щирим партнерським відносинам зі США», – додав Зеленський.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...