Україна стрімко нарощує виробництво БПЛА, і може виробити понад три мільйона штук за рік

Україна може виробляти понад три мільйони дронів за рік. Про це заявила заступниця міністра з питань стратегічних галузей та промисловості України Анна Гвоздяр, передають Патріоти України з посиланням на Суспільне.

"В нас достатньо великі виробничі спроможності, ми можемо виробити на сьогодні понад три мільйони дронів різних типів. Для цього нам потрібно фінансування", - каже Гвоздяр.

За її словами, держава може покрити лише частину цих потреб, а решту закривають закордонні партнери. Зокрема, Канада погодилась закупити частину дронів українського виробництва для українського війська. Перемовини ведуться й з іншими країнами, зокрема Сполученим Королівством.

"Ми достатньо розвинулися за рахунок як державних, так і приватних потужностей, щодо виробів різного виду для дронів. Понад мільйон дронів – зрозуміло, що під них треба понад мільйон боєприпасів", - сказала Гвоздяр.

Вона додала, що нині Мінстратег опрацьовує лінійку дронів з боєприпасами, яка необхідна ЗСУ. Далі обговорюватиметься питання їх уніфікації.

Раніше повідомлялося, що дрон Сил оборони України вперше подолав відстань 1800 км щоби уразити російський аеродром Оленья.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...